Nieuws

Op Scholten Wielersport volg je het laatste nieuws voor mountainbikers en wielrenners. Van de beste fietsen tot de meest populaire fietskleding. Wij voorzien jou van de beste tips en informatie als het gaat om de wielersport. Scholten Wielersport is er voor zowel de beginners en de professionals. Voor vragen over mountainbiken en wielrennen ben je bij ons aan het juiste adres.

 

Mountainbiken

Een veelgemaakte fout bij beginnende mountainbikers is de keuze voor een juiste mountainbike. Hieronder benoemen we de meest gebruikte mountainbikes en de onderlinge verschillen, zodat jij altijd maximaal presteert.

  • Cross country mountainbikes zijn het meest populair. Deze mountainbike wordt voornamelijk gebruikt voor parcoursen met weinig hoogteverschillen.
  • All mountain mountainbikes zijn zeer breed inzetbaar. Ze zijn te herkennen aan de grote veerkracht en het aluminium of carbon frame. Deze mountainbikes worden gebruikt voor uitdagende parcoursen.
  • Eduro mountainbikes zijn vooral geschikt voor het afdalen. Deze fiets kan met de grote veerkracht flinke klappen opvangen tijdens het mountainbiken.
  • Fatbikes hebben de dikste banden van alle mountainbikes. Dit maakt deze mountainbikes zeer geschikt voor het fietsen over losse ondergronden of sneeuw.

 

Wielrennen

Het samenstellen van de juiste fietsoutfit lijkt eenvoudig, maar blijkt in de praktijk vaak een struikelblok te zijn. Jouw fietsoutfit is essentieel voor het behalen van presetaties en bescherming van je lichaam. Daarom hebben wij een lijst opgesteld met de nodige fietskleding voor beginnende wielrenners.

  • Een goede fietshelm is een van de belangrijkste onderdelen van jouw fietsoutfit. Het zorgt voor cruciale bescherming tijdens het fietsen. Er zijn fietshelmen te vinden voor elk budget en fietsdiscipline.
  • Een fietsbril lijkt wellicht overbodig, maar biedt bescherming tegen zon, regen, wind en insecten. Dit zijn allemaal zaken die kunnen zorgen voor afleiding of irritatie tijdens het fietsen. Een goede fietsbril is dus de oplossing.
  • Zorg dat je verschillende lenzen hebt voor jouw fietsbril, die je kunt verwisselen bij verschillende weersomstandigheden. Dit zorgt voor een optimaal resultaat.
  • Trek onder jouw fietsshirt een baselayer aan. Een baselayer is essentieel om jouw lichaam warm en koel te houden. Het zorgt voor extra isolatie en is tegelijkertijd ademend.
  • Over te baselayer trek je een fietsshirt aan. Hierbij is de pasvorm belangrijk voor het verkrijgen van het juiste comfort.

 

Afspraak maken

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Wij zullen proberen om binnen 1 uur een reactie te geven op uw vraag.