Wat kost een elektrische fiets?

De kosten van een elektrische fiets zijn heel erg verschillend. Je hebt fietsen die relatief goedkoop zijn maar ook fietsen waarbij de prijs behoorlijk kan oplopen. Hoeveel je voor een elektrische fiets betaalt ligt er natuurlijk aan naar wat voor een soort type fiets je opzoek bent, voor welke kwaliteit je gaat en of je veel extra opties wilt.

Verschillende uitvoeringen 

De aanschafprijs van een gemiddelde nieuwe elektrische fiets ligt tussen de 1500 en 3000 euro. Er zijn ook verschillende uitvoeringen van elektrische fietsen die hier ver boven of beneden zitten. De prijzen kunnen variĆ«ren tussen de 900 en 7000 euro en er zijn zelfs fietsen die nog meer kosten. Als je voor de laagste prijsklasse wil gaan dan moet je kiezen voor een simpel stadsmodel met een kleine accu en voorwielmotor. Deze prijs zal rond de 900 tot 1000 euro zijn. 

Een fiets kopen op afbetaling 

De kosten van een elektrische fiets zijn nu eenmaal aan de hoge kant. Als je niet het geld hebt om het bedrag in een keer te betalen of als je geen geld van bijvoorbeeld je spaarrekening af wil halen dan is er bij veel fietsspecialisten de mogelijkheid om een elektrische fiets op afbetaling te kopen. Je wordt hierdoor meteen eigenaar van je nieuwe elektrische fiets maar betaalt het bedrag in termijnen af. 

Nadeel van een fiets op afbetaling kopen

De kosten van een elektrische fiets op afbetaling zijn uiteindelijk wel hoger dan dat je een fiets meteen zelf koopt. De rente die je hierover betaalt ligt meestal hoger dan de rente die je betaalt bij een persoonlijke eenmalige lening. Het is dus verstandig om voor jezelf na te gaan of je dit wel wil. Je kunt je van tevoren laten informeren door de verkoper van de fiets over de verschillende mogelijkheden en voorwaarden die gelden bij de afbetaling van jouw elektrische fiets.

Wat bepaalt de aanschafprijs 

De kosten van een elektrische fiets worden bepaald door een aantal factoren. De factoren die hier van invloed op zijn, zijn: het type elektrische fiets, het type accu, het merk, het display, de plaatsing van de motor, wie de verkoper is, de bijgeleverde accessoires, de kwaliteit van het materiaal en het aantal versnellingen.