Tips om tijdens het wielrennen nog beter te presteren

Als je lekker in je vel zit, kun je beter presteren. Dat geldt voor je dagelijkse bezigheden, maar natuurlijk net zo goed voor de sportprestaties. Om ervoor te zorgen dat je alles kunt geven tijdens een wielerwedstrijd, eet en leef je zo gezond mogelijk. Soms kun je daar wat hulp bij gebruiken. Superfoods zijn daar een goed voorbeeld van, zoals bijvoorbeeld Pure MACA. Maar andere supplementen zoals Pure L tyrosine spelen ook een belangrijke rol in je geestelijke uithoudingsvermogen. Lees hier meer over beide voedingssupplementen en hoe ze je kunnen helpen om je prestaties onder het wielrennen te verbeteren.

Pure L tyrosine – De bouwsteen voor eiwitten

L-Tyrosine is een aminozuur dat je lichaam zelf aan kan maken. Het helpt bij de opbouw van de eiwitten in je lichaam. We noemen het een niet-essentieel aminozuur. Eigenlijk is dat een misleidende term, want je lichaam heeft het wel degelijk nodig om goed te kunnen functioneren. Haal je niet voldoende Pure L tyrosine uit je dagelijkse voeding, dan kun je dat merken doordat je neerslachtig wordt. Dat betekent ook dat je bijvoorbeeld niet de wilskracht hebt om door te zetten tijdens het wielrennen. Het is ook mogelijk dat je bloeddruk tijdens de sportieve inspanning lager wordt. En dat beïnvloedt natuurlijk je prestaties. Bij een gevarieerde voeding haal je Pure L tyrosine uit kaas, alle soorten vlees en vis, eieren en een aantal zaden en peulvruchten zoals sojabonen, pompoenpitten en sesamzaad.

Pure MACA – Bij vermoeidheid en gebrek aan energie

Heb je last van vermoeidheid en kun je daardoor niet zo vaak sporten als je zou willen? De vermoeidheid kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben. Een drukke agenda geeft weinig ruimte tot ontspanning en als je dan toch wilt ontspannen door te gaan wielrennen, ben je er vaak te moe voor. Om deze cirkel te doorbreken, kun je Pure MACA gebruiken. Deze natuurlijke superfood is gemaakt van een Peruaanse plant en is dus honderd procent plantaardig. Het bevat meer dan tien verschillende mineralen en diverse vitamines. Deze combinatie zorgt ervoor dat je je weer fitter en energieker voelt. Pure MACA is daarom als voedingssupplement een prima aanvulling op je dagelijkse voeding.

Kies de juiste voedingssupplementen

Zowel de Pure L tyrosine als de Pure MACA zijn verkrijgbaar als voedingssupplement in de vorm van capsules. Omdat bepaalde voedingsstoffen uit dierlijke producten komen, kun je een tekort ontwikkelen op het moment dat je minder vlees of zuivel eet. Neem de capsules van de Pure L tyrosine en Pure MACA drie maal daags tijdens een maaltijd in. Dat kan op de dagen dat je gaat wielrennen, maar voor een extra ondersteuning van je energieniveau kan het ook op de dagen dat je geen training of wedstrijd hebt. Je zult merken dat je je een stuk energieker gaat voelen, beter dingen kunt onthouden en bovendien beter met stress om kunt gaan. Zowel Pure L tyrosine als Pure MACA zorgen beiden voor dezelfde positieve boost. Kies voor het voedingssupplement dat je het meeste aanspreekt, waarbij je in gedachten kunt houden dat zowel de Pure L tyrosine als de Pure MACA geschikt zijn voor een veganistisch dieet.